De Brisket

Vandaag vertellen we iets meer over een Amerikaanse BBQ Kassieker, de BRISKET (stukje puntborst van de koe) Deze week bij ons verkrijgbaar voor €5,00 per 500 gram. Een Brisket wordt bij voorkeur in een smoker bereid, of een barbeque waarmee je kunt roken. In de oven mag natuurlijk ook. Waar moet je opletten: Een Brisket…

Read more

Vandaag vertellen we iets meer over een Amerikaanse BBQ Kassieker, de BRISKET (stukje puntborst van de koe)
Deze week bij ons verkrijgbaar voor €5,00 per 500 gram.

Een Brisket wordt bij voorkeur in een smoker bereid, of een barbeque waarmee je kunt roken. In de oven mag natuurlijk ook. Waar moet je opletten:
Een Brisket wordt bereid op 107 graden Celsius. Voor de bereiding moet je rekenen op 3 uur per kilo. Bij een kerntemperatuur van 71 graden Celsius pak je de Brisket in twee lagen stevig aluminiumfolie en leg je hem weer terug in de smoker. Bij 91 graden Celsius mag hij uit de smoker en pak je hem in in verse folie. Nu kan hij nog een uurtje rusten.