Nog even en het is alweer pasen,

verse eieren zijn niet goed te pellen, haal uw paaseieren dus op tijd. Met pasen willen we iets extra’s een mooi gedekte tafel en een versierd ei.  Je kan kiezen voor een paasei geverd door een ander, maar wij geven dit jaar tips om te verven met natuurlijke eetbare stoffen en stiften. Kurkuma, maakt witte eieren geel en bruin okerkleurig.

Rode uienschillen maakt witte eieren lavendel en bruine eieren paars.

Rode kool, maakt witte blauw en bruine eieren paars

Sinaasappelschil, maakt witten eieren oranje

Doe de fijngesneden groente naar keuze of 2 eetlepels kurkuma in een pannetje en giet water erover. Breng aan de kook en laat sudderen ca 10 minuten ( langer mag voor een intensere kleur)

Zeef de vloeistof en voeg 1 eetlepel witte azijn toe. Voeg de ongekookte eieren toe, let op geen verse, en breng dit weer aan de kook.

Laat de eieren in dit verfbad tussen de 6 en 15 minuten koken. Hoe langer ze koken hoe intenser de kleur. Haal de eieren uit het verfbad en maak de eieren met olie of spek mooi glimmend.

Als je de eieren eerst in een oude panty stopt, met tussen de panty en het ei een mooi bloemblaadje, dan zie je de vorm van het blaadje terug op het ei, De verf pakt daar niet.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment